Het principe van de NoboSession is eenvoudig. Een muzikantenfeest voor beroeps en amateurs. Voeg daarbij als publiek alle familieleden , goede vrienden en vage vrienden en je hebt al een aardig hutje vol.
Ongeveer 18 acts 20 min totale tijd. Dat betekend ongeveer 15 min speeltijd.

Verhaal,story NOBOSESSION

Jaren geleden kwam iemand naar me
toe en zei , die Regiotapoost heeft dat
concept van jullie gepikt!!!! Oh mooi !
was mijn reactie ! Toen had ik de regio-
tap nog nooit gezien .( later wel met
veel plezier met de Nobo"s aan mee-
gedaan ) Hoe dan ook als het waar is
dan zijn we alleen maar trots want het
wordt alleen maar geiniger als ik me
bedenk dat Amstel Live het misschien
wel weer van de Regiotap heeft af-
gekeken Nobo's jubileumsession is
hoe dan ook een begrip in het oosten.
 
Ik weet nog dat na de eerste supersession iedereen vol lof was en er van die halve gare kunstenaars het nieuw en cultureel vonden.( de mooiste reacties kwamen van mensen
die er niet bij waren geweest ) Veel van die reacties vonden wij te hoogdravend en wij spraken niet over nieuw of cultureel maar meer over een te gekke avond met top en amateur muzikanten. Zoals ook Harry Lindeman al beschrijft stond ik versteld wat mijn broertje Ab voor elkaar kreeg na een paar telefoontjes. He!! Herman binnenkort hebben we een muzikantenfeestje en ik vindt eigenlijk dat jullie met de Bob East show Band niet mogen ontbreken ! Na 10 min kwam er een telefoontje dat het oké was Of : hay Jos dat hard rock gedoe moet je maar eens even laten zien ….. !!! En daarna zoveel, zoveel !!

Over de oorspronkelijke sessions lopen de meningen uiteen !
Cees Daalenoord zegt dat het bij de BUURMAN is ontstaan !!
Bijna waar !!!!!! ( in mijn herinnering hebben we daar te gekke dingen gespeeld) Alleen is het volgens mij bij de Q ontstaan.
Ik weet nog dat ik daar van Appie de kunst heb afgekeken.
Een kwartier spelen en dan opstappen !!! Daar heb ik Nobo ook voor het eerst ontmoet Op een session was er geen zanger .Dus Niesje in de telefoon en daar was Nobo.
Hij maar blaten en ik vond het wel aardig .
Maar wat me opviel was dat hij het gewoon eigenwijs zijn eigen deuntje speelde/zong. Zo heb ik ook Renee Merbis voor het eerst gehoord in Booms Café op de (schuine Marshall ) installatie van Carrie. ( Rene is te zien als jonkie in de film Lips) Later hebben Peter Roelink & Cees ( in witte doktersjas)& Eric Coulou en ik nog een geweldig optreden gehad in het ziekenhuis Ziekenzorg .Hoe dan ook dit alles was de voedingsbodem voor de sessions.

Wordt vervolgt !!
Cor Timmer

Veel meer over het ontstaan, de verhalen zijn hier te lezen.........