De Neppers

De Neppers? Ja de Neppers!

Maandagavond, herfstvakantie, Jubileumsessie.

Ik voel me wat jachtig, werkt alle apparatuur wel, is de tent waterdicht, komen alle acts opdagen? Over acts gesproken. Er zit voor mij een blinde vlek in het programma namelijk de Neppers! De dames (want dat zijn ze volgens het programmaboekje) gaan schuil achter vreemde namen als Mien Plagiaat etc. En lijken van ver te komen want ik ken ze niet (surprise!!). Nou ja, we zien wel wat het is als ze opkomen, later op de avond. Mijn jachtige gevoel zakt wat weg naarmate de avond vordert, en ik met een Grolsch bokje in de hand geniet van de ene na de andere leuke band.

Oké daar komen
          de Neppers!!!!!!!!!!!!!!!!!
Toegejuicht door een enthousiast publiek stormen een aantal in bloemetjesjurk en rode kousen gehulde ( ERG NEP) blondines het podium op, en zetten hun eerste (en naar later blijkt enige) song in.
Hmmm bekende gitaar in de hand van van van van VERREK PAULIEN? De beide leadzangeressen blčren gezusterlijk: wij zijn de vrouwen van de band en zijn heel wat gewend! Onze mannen drinken bier en maaaken veel plezier! Het ruimschoots aanwezige publiek brult van de lach en ik proest het uit (verslikt in mijn bokje!).
Het door de blond bepruikte dames vertolkte levenslied over het leven als eega van een muzikant gaat er bij de aanwezigen in als koek.
Ik denk even terug aan de afgelopen maanden waarin mijn vriendin wel erg fanatiek ging sporten en ik zo nu en dan mijn gitaar weer eens niet terug kon vinden.

Er schieten mij flarden door mijn hoofd van een LP gemaakt door drie zusjes die Cor bij Geen Idee had gekocht. De beste band van de wereld J J, de naam is me ontschoten! Ik kijk nog een naar de vol goede moed musicerende dames en kom tot de conclusie dat de naam De Neppers in velerlei opzicht goed gekozen is. Ik en mijn NOBO's collega's worden na het optreden in de bloemen gezet, en MOETEN VERPLICHT de rest van de avond in een door de juffers Nepper zelf ontworpen T-shirt rondlopen (voor straf denk ik, de tekst van het Nepperlied was niet altijd even vleiend voor de boys)
Het publiek brult om meer, maar de dames houden het voor gezien en gaan er vandoor. De volgende dag tijdens het naborrelen in Jansen en Janssen blijken De Neppers een onvergetelijke indruk achter gelaten te hebben. GEZUSTERS NEPPER STEKEN GELOUTERDE MUZIEKANTEN DE LOEF AF, kopt het regionaal dagblad.
De dames zijn terecht zo trots als een pauw, maar ik dank God op mijn blote knieën dat het niet in de TELEGRAAF stond.
Met recht beleefden de dames een bliksem carričre en ze willen dat weten ook!

Het zij ze van harte gegund, wie op zo'n onnavolgbare wijze een dergelijke song ten gehore kan brengen verdient het om tenminste een dag wereldberoemd in Enschede te zijn!
( Warhol vindt het misschien wat overdreven.)

Dames Nepper, hartelijk bedankt voor een alweer onvergetelijke Nobo's Jubileumsession!

Namens Nobo's Blues Band
Nobo.

   beste chris,
ik zag in de fraaie rubriek "pleur em d'r op" een verhaal over De Neppers met een verwijzing naar een lp die door Cor werd gekocht bij Geen Idee.
Als belangrijkste aandeelhouder van GI kan ik je vanzelfsprekend mededelen dat het hier de onvolprezen The Shaggs betreft.(vocaal en instrumenteel niet meer te overtreffen).
vriendelijke groet,
peter

Verder met het verhaal...??